donderdag 26 september 2024

Zeeklassen: donderdag

Deze morgen hadden we wat minder geluk met het weer. De zon was afwezig en er was wind en wat
regen. 

Toch trokken we tussen de buien door naar het staketsel waar we samen met gids Luc leerden krabben vangen. We hadden plezier en ontdekten veel over de soorten krabben. De regen wachtte met vallen tot we klaar waren. Op de terugweg werden we wel een beetje nat. 

Na een lekkere portie macaroni gingen we zwemmen. We hadden veel pret en de redster zei dat we goede zwemmers waren. Ook kregen we een pluim omdat we ons zo goed hielden aan de afspraken in het zwembad.  

Deze avond aten we lekkere frietjes met stoofvlees. Daarna was het 'Swingpaleis' waar we mochten dansen en een leuke quiz deden. 

Via onderstaande link kan je al de foto's bekijken.

foto's zeeklassen 



















woensdag 25 september 2024

Zeeklassen: woensdag

Wat vliegt de tijd. We zijn al woensdag. Vandaag zijn we naar De Panne geweest. Daar hebben we bij een spelletje noordzeeslag zeedieren proberen te redden. 

's Middags aten we ons broodje met een fris drankje om in de namiddag de tentoonstelling van  'Sea Change' te ontdekken. We leerden meer over de zeediertjes, scheepvaart en de gevolgen van de vervuiling. 

Wat betreft het weer was het zonnetje weer van de partij.  

Deze avond aten we lekkere spinazie met fish sticks en mochten we nog even op het strand spelen. 

Via onderstaande link kan je alle foto's bekijken. 

foto's zeeklassen 















dinsdag 24 september 2024

Zeeklassen: dinsdag

Dag 2 van onze zeeklassen zit er weeral op. Vandaag kregen we bezoek van juf Gwen en meneer Geert. 

In de voormiddag gingen we naar de kinderboerderij waar we broodjes bakten en een vragenzoektocht over de dieren maakten. 

's Middags aten we lekkere kipfilet met kroketten en wortelen met erwten. 

In de namiddag maakten we kennis met gids Luc. Hij nam ons mee op wandeling langs het strand en op de strandhoofden waar hij héél veel uitleg gaf over alle schelpen en zeediertjes. Op al onze vragen had hij een antwoord. We mochten zelf ook schelpen zoeken en een ketting maken. 

De zon was vandaag niet meer van de partij, maar het bleef gelukkig droog. 

's Avonds schreven we onze briefkaarten en nu liggen we na een deugddoende douche in ons bed. 

Morgen zijn we de hele dag naar De Panne. Spannend !

Via onderstaande link kan je al onze foto's bekijken. 

foto's zeeklassen 















maandag 23 september 2024

Zeeklassen: maandag

We zijn vandaag met een opperbest humeur vertrokken naar Oostende. Daar maakten we microraketten die tot 100 m hoogte werden gelanceerd. Ook de zon was van de partij. 

In de namiddag reden we richting Nieuwpoort waar we onze kamers verkenden en lekkere spaghetti aten. Nadien mochten we nog even op het strand spelen en genieten van de prachtige zonsondergang. 

Nu liggen we moe, maar voldaan in ons bed. Welke avonturen zullen we morgen beleven?

Via onderstaande link kan u alle foto's bekijken. 

foto's zeeklassen



zaterdag 14 september 2024

Stip it

Deze week startte het project stip it. In de hele gemeente zijn de vier stippen verstopt. Ook bij ons op school waren er vier stippen om te zoeken. Bij elke stip hoorde een opdracht. We vertelden wat de 4 stippen nu eigenlijk betekenen. We bekeken pesten vanuit de gevoelens van de pester en de gepeste. Ook brachten we een bezoek aan de zorgenbus. Als laatste opdracht speelden we de grond is lava. Enkel in de hoepels was je veilig. We moesten samenwerken om van de ene kant van de speelplaats naar de andere kant te geraken. Eerst was het even zoeken, maar van zodra we de juiste werkwijze toepasten, was het een mooie samenwerking met veel plezier en lachen. 









Start

Een nieuw schooljaar is een nieuwe klasgroep. Met deze toffe bende gaan we dit schooljaar aan de slag. 

Al hun belevenissen kan je hier lezen en bekijken. 



Diep in de zee

Na een leuke week zeeklassen gingen we aan de slag met de schelpen die we raapten. We maakten een onderwatertafereel. Hierbij vormden we onz...